16è Viatge a Egipte a càrrec de Marc Orriols

Del 28 de juliol a 11 d’agost de 2011

«Vindrà un temps en què semblarà inútil que Egipte hagi honorat pietosament i amb inesgotable religiositat la divinitat, i tota la santa veneració dels déus caurà esvaïda. La divinitat, en efecte, es retirarà de la terra al cel, i abandonarà Egipte. I aquella terra que havia estat la seu de la religió perdrà la seva glòria, òrfena de la presència dels númens. (…) Llavors aquesta terra santíssima, seu de santuaris i de temples, serà plena de sepulcres i de morts. Oh Egipte, Egipte! De la teva religió tan sols sobreviuran les faules, incloses les més increïbles per als teus descendents, i només quedaran les paraules gravades sobre les pedres, que narraran les teves pietoses empreses…» (Corpus Hermeticum, Asclepius, III, 24; segles II-III d.C.)

Tot i el to apocalíptic, el text hermètic va preveure amb força clarividència el destí final de l’Egipte dels faraons. El que havia estat una de les grans civilitzacions de l’Antiguitat es va dissoldre en els primers segles de l’Era i va desaparèixer sota noves sensibilitats culturals aviat concretades en el Cristianisme, sense deixar pràcticament més rastre que els santuaris i els temples, els sepulcres i els morts, les “paraules gravades” o jeroglífics i les “faules” que aquestes narren.

A partir del segle XVII, els europeus van començar a sentir-se atrets pels monuments d’Egipte i per les històries que els autors clàssics explicaven d’aquella terra misteriosa i d’antic esplendor. El 1822, J-F. Champollion va desxifrar els jeroglífics i una nova ciència, l’Egiptologia, va començar a desvetllar els secrets històrics i culturals del país del Nil.

Amb aquest viatge, que enguany arriba a la seva 15ª edició, us convidem a descobrir la civilització dels faraons i la terra on va florir. Admirarem els vestigis de l’Egipte antic, però ens interessarem també pel Caire medieval i per la realitat de l’Egipte musulmà actual. Ho farem en un recorregut complet, ple de sorpreses, ric en experiències culturals i humanes, confortable i molt lúdic. L’objectiu és el de conèixer l’alteritat, l’alteritat històrica però també l’alteritat actual. Estem segurs que l’experiència us resultarà estimulant i molt enriquidora. Ens acompanyeu?
PROGRAMA:
28 juliol Vol Barcelona-Caire

29 juliol Museu Egipci i passejada pel Caire fatimita

30 juliol Memfis i Saqqara

31 juliol El-Fayum, Dahshur i Meidum

01 agost Giza (piràmides i esfinx)

02 agost Viatge en autocar Caire-Hurghada-Luxor
A Hurghada: snorkeling al Mar Roig

03 agost Temples de Karnak i Luxor. Museu de Luxor

04 agost West Bank (1): Deir el-Medina, trekking per la muntanya tebana, Vall dels Reis, Ramesseum Luxor

05 agost West Bank (2): colossos de Memnon, tombes dels nobles, temples de Deir el-Bahari i Medinet Habu Luxor

06 agost Dia lliure a Luxor

07 agost Matí: viatge en autocar Luxor-Assuan. Pel camí: temple d’Edfu. A la tarda: temples de Files Assuan

08 agost Temples d’Abu Simbel (opcional), obelisc inacabat i alta presa d’Assuan Assuan

09 agost Dia lliure a Assuan. Vespre: tren llitera Assuan-Caire Tren

10 agost “Vell Caire” i Caire medieval Caire

11 agost Vol Caire-Barcelona

INFORMACIÓ GENERAL

El viatge està concebut com unes “vacances culturals” i, tot i que està adreçat especialment als estudiants d’Humanitats de la UOC, és obert a tota la comunitat UOC, així com a familiars, acompanyants i amics externs a la universitat interessats en fer un viatge menys “turístic” i més “cultural”

Preu del viatge per persona: 1.530 € (suplement habitació individual: 280 €)

Nota – Per a fer el viatge cal reunir, com a mínim, un grup de 30 persones. El màxim són 40 persones. L’organització del viatge informarà els inscrits quan s’hagi arribat al nombre mínim esmentat.

Inscripció i pagaments:

La inscripció és oberta fins divendres 08 de juliol de 2011.

Per a inscriure’s, cal seguir les passes següents:

1) Omplir la butlleta d’inscripció que trobareu al final d’aquest document i remetre-la via campus virtual, com a fitxer adjunt, a la bústia d’Àngela Ureña Sánchez (aurena@uoc.edu), tutora dels Estudis d’Humanitats de la UOC. Cal enviar una butlleta per persona.

2) Esperar la confirmació per e-mail de la plaça o places.

3) Un cop rebuda la confirmació de la plaça o places, abonar per transferència bancària al c/c d’Image Tours la quantitat de 500 € per persona en concepte de dipòsit (vegeu Modalitat de pagament).

El preu del viatge inclou una assegurança de viatge bàsica (vegeu www.imagetours.es > Info general > Seguro básico). Si es desitja, es pot contractar opcionalment una assegurança completa, que cobreix, entre altres, les despeses per anul·lació del viatge (fins a 1.500 €) (vegeu www.imagetours.es > Info general > Seguro opcional). Aquesta assegurança té un cost afegit de 20 €. Si s’opta per contractar-la, caldrà fer-ho constar en la butlleta d’inscripció (casella 13) i l’import s’abonarà juntament amb el dipòsit, de manera que la quantitat total per transferir serà de 520 €.

4) Enviar per fax a Image Tours (93 265 37 97) el resguard de la transferència bancària.

La resta de l’import del viatge (1.030 €) s’abonarà també per transferència bancària al c/c d’Image Tours la setmana del 04 al 08 de juliol de 2011. També s’haurà d’enviar per fax a Image Tours el resguard de la transferència bancària.
Modalitat de pagament

Només transferència bancària al c/c d’Image Tours, majorista de viatges:
La Caixa 2100-3288-35-2200135915

Molt important! En els impresos de transferència s’han de fer constar clarament les dades següents:

a) Cognom del viatger que fa la transferència i nombre de places que paga (ex: Rius-3);
b) Les paraules clau: EGIPTE-UOC.

El preu del viatge inclou

Bitllet d’avió Barcelona-Caire-Barcelona en vol regular de la companyia Egyptair
Taxes d’aeroport
Assegurança bàsica de viatge (www.imagetours.es > Info general > Seguro básico)
Estada en hotels de 5 estrelles-luxe en règim d’allotjament en habitació doble i esmorzar (bufet lliure): Mercure Le Sphinx (El Caire), Sonesta St. George (Luxor), Movenpick (Assuan)
Trasllats interns (transfers aeroport, viatges i visites) en autocar amb aire condicionat
Dinar, excursió en vaixell i snorkeling a Hurghada i sopar a l’arribada a Luxor el 02/08
Tren llitera Assuan-Caire (en cabina doble, amb sopar i esmorzar)
Professor acompanyant (Marc Orriols, egiptòleg, professor de l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la UAB)
Guia local (infraestructura turística)
Propines (excepte la del guia local)
Dossier de viatge

El preu del viatge no inclou

Visat (s’abonarà a destí). Preu: 25 €
Àpats (excepte el dia 02/08, en què estan inclosos). Compteu uns 150 € per persona en total
Excursió opcional a Abu Simbel en autocar. Preu per persona: 80 €
Entrades als recintes arqueològics i als museus. Cost total de les entrades: uns 80 € amb l’International Student Identity Card (ISIC) i el doble sense l’ISIC. Visites opcionals: piràmide de Queops (uns 10/20 €); tomba de Tutankhamon (uns 6/12 €).

Nota 1.- Per les entrades, no és vàlid cap altre carnet que no sigui l’ISIC. Us el faran a qualsevol Punt d’Informació Juvenil de la Generalitat. No hi ha límit d’edat: l’única condició és estar matriculat d’algun tipus d’estudi. Documentació: resguard de matrícula, DNI i una fotografia.
Informació: http://www10.gencat.cat/sac/AppJava/servei_fitxa.jsp?codi=1649.

Nota 2.- Com en els viatges anteriors, en tot cas, intentarem que el Servei d’Antiguitats egipci ens faci un permís especial de reducció del 50% en els preus de les entrades per a tot el grup.

Nota 3.- El passaport ha de tenir una vigència mínima de sis mesos a partir de la data d’inici del viatge (és a dir, no ha de caducar abans de març de 2012).

Nota 4.- Es farà una àmplia sessió informativa sobre el viatge (programa, hotels, indumentària, calçat, costums, compres, medicaments, protecció solar…) el dissabte 09 de juliol de 2011 (concretarem el lloc i l’hora més endavant). D’entrada informem que no cal fer cap profilaxi ni vacunació i que val la pena anar-se bronzejant i anar “fent cames”!

Articulos similares:

Licencia Creative Commons
16è Viatge a Egipte a càrrec de Marc Orriols por Elena Moragas Pascual, a excepción del contenido de terceros y de que se indique lo contrario, se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Spain Licencia.

About Elena Moragas Pascual

Sóc tècnica en Gestió administrativa i Grau superior en Restauració per ESHTSI (Escola Superior d'Hosteleria i Turisme Sant Ignasi Sarrià). Actualment compagino la meva feina amb els estudis de psicologia i Humanitas a la UOC. Sóc col.laboradora de radio a Radio Martorell. El motiu pel que estic aquí es perquè em fascina el món antic, descobert per primer cop l'any 2006 on la concepció del món que coneixia va canviar radicalment la meva visió de veure i viure la història. Sens dubte aquest ha estat un fet que ha marcat la meva vida acadèmica.

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD