EGIPTE, MESOPOTÀMIA I MÓN CLÀSSIC ALS MUSEUS DE BERLÍN

 

 

L’institut d’estudis del pròxim Orient Antic i Arqueonet.net organitzen una visita guiada a les col.leccions d’antiguitats egipcies del “Äegyptische Museum und Papyrussammlung” en el Neues Museum i a les col.leccions d’antiguitats mesopotàmiques i hel.lenístiques del Vorderasiatisches Museum en el Pergamon Museum.

La visita serà guiada per professors del IEPOA de la UAB i tindrà lloc durant els dies 2 i 3 d’abril.

 

 

L’activitat és oberta a estudiants universitaris de qualsevol especialitat o, en general, a persones amb inquietuds culturals que desitgin fer una visita aprofundida i de caràcter acadèmic a les col·leccions d’antiguitats egípcies de l’Egyptian Museum and Papyrus Collection (Neues Museum) i a les col·leccions mesopotàmiques i hel·lenístiques del Pergamon Museum. No calen coneixements específics previs.

 

Dinàmica
Es visitaran les col·leccions d’antiguitats egípcies de l’Ägyptische Museum und Papyrussammlung en el Neues Museum i les col·leccions mesopotàmiques i hel·lenístiques del Vorderasiatisches Museum en el Pergamon Museum

 1. Col·lecció egípcia general
 2. Col·lecció egípcia temàtica
 3. Col·lecció mesopotàmica i hel·lenística.

 

S’organitzaran tres grups autònoms, d’entre 10 i 25 persones cadascun, que visitaran per torns les tres col·leccions. Els grups aniran acompanyats per tres professors, dos egiptòlegs i un assiriòleg. Cada professor conduirà la visita d’una de les col·leccions i els tres grups aniran passant successivament per cada professor.

 

 

Professors acompanyants:

 • Marc Orriols: col·lecció egípcia general
 • Miquel Carceller: col·lecció egípcia temàtica
 • Felip Masó: col·lecció mesopotàmica.

 

Programa: S’establiràn tres torns A, B i C en els que es visitaràn les tres col.leccions:

 

 1. Col·lecció egípcia general
 2. Col·lecció egípcia temàtica
 3. Col·lecció mesopotàmica

 

 

Preu: 150 €,  inclou

 • L’import de l’activitat (tres visites guiades de dues hores i mitja aproximadament cadascuna)
 • Un dossier de l’activitat

El preu NO inclou els desplaçaments i l’allotjament a Berlín, que corren a càrrec dels inscrits, per tal que cadascú triï les opcions que consideri més convenients. A fi d’optimitzar al màxim l’activitat, aconsellem pernoctar a Berlín la nit del divendres 1 d’abril i, si la tornada a Catalunya és per avió, evitar que l’horari de sortida del vol el diumenge 3 d’abril sigui abans de les 16:00 h. Les entrades als museus. Donat que hi ha diferents perfils de visitants (estudiant, no estudiant, membres de l’ICOM…) i que es tracta de visitar dos museus diferents en dos dies, creiem que la millor forma d’aconseguir les entrades és mitjançant el Museum Pass, una entrada que permet visitar les col·leccions permanents (no les temporals) de fins a 60 museus en tres dies. El cost d’aquest tiquet és de:

 

19 €: tarifa normal

9,50 €: tarifa reduïda per estudiants amb l’International Student Card del 2011 (cal portar-lo per ensenya-ho a les entrades dels museus, juntament amb el Museum Pass)

Per evitar cues, recomanem comprar aquestes entrades on line a la següent pàgina web (és molt senzill): https://buchung2.visitberlin.de/onlineshop/ueberkategorien.jsp?cid=2

 

Inscripció oberta des de dijous 27 de gener fins a diumenge 28 de febrer de 2011.

Per a inscriure’s cal:

1) Enviar un missatge a l’adreça arqueonet@arqueonet.net (títol del missatge: “Inscripció Berlín”). S’ha d’especificar per cada participant:

 

a) Nom i cognoms

b) Data de naixement

c) Adreça postal completa

d) Adreça electrònica

e) Telèfon de contacte

2) Esperar la resposta amb la confirmació de la reserva de la plaça o places per part de l’organització. S’enviarà un missatge tipus no personalitzat de confirmació.

3) Esperar el missatge de notificació per part de l’organització que s’ha arribat al nombre mínim d’inscrits necessari per fer l’activitat (35). En rebre aquest missatge, fer el pagament de l’import de l’activitat en el següent número de compte: 2013 0692 87 0203252632. Aconsellem esperar fins a aquest moment per procedir a fer les reserves de transport i allotjament.

Les places s’adjudicaran per estricte ordre d’arribada dels missatges de sol·licitud d’inscripció.

PER FER L’ACTIVITAT CAL UN MÍNIM DE 35 INSCRITS.

www.uab.es/iepoa

www.arqueonet.net

 

Articulos similares:

  Sin coincidencias

Licencia Creative Commons
EGIPTE, MESOPOTÀMIA I MÓN CLÀSSIC ALS MUSEUS DE BERLÍN por Elena Moragas Pascual, a excepción del contenido de terceros y de que se indique lo contrario, se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Spain Licencia.

About Elena Moragas Pascual

Sóc tècnica en Gestió administrativa i Grau superior en Restauració per ESHTSI (Escola Superior d'Hosteleria i Turisme Sant Ignasi Sarrià). Actualment compagino la meva feina amb els estudis de psicologia i Humanitas a la UOC. Sóc col.laboradora de radio a Radio Martorell. El motiu pel que estic aquí es perquè em fascina el món antic, descobert per primer cop l'any 2006 on la concepció del món que coneixia va canviar radicalment la meva visió de veure i viure la història. Sens dubte aquest ha estat un fet que ha marcat la meva vida acadèmica.

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD