M. Duarte

Mayte Duarte

IF

Nascuda a la Ciutat Comtal i en ple fenòmen Baby Boom (1962).
Hi ha qui ha anomenat a la meva generació com a la Generació X.
La meva opinió és que va ser una generació ni millor, ni pitjor..diferent.
Vàrem trencar totes les prohibicions, ho vam provar tot, el món era quelcom que volguéssim
que fos, tant sols depenia de nosaltres, tot estava per fer.
El món actual en el que ens trobem és el resultat d’aquesta inabastable equació canviant.
Crec que realment pertanyo a una generació que som energia pura en transformació constant.
No teníem res, ho vàrem construir tot, no tot serveix i no tot es pot tenir al mateix moment.
Hem estat binaris en constant desenvolupament.
Un retret?
Molts han estat pares sense deixar de ser fills i ara en paguem la factura, es passa del prohibit prohibir a prohibir i regular-ho tot.
Amb els nostres antecedents no ens pertoca ser paternalistes. Toca tornar a començar, tornar a construir, assumir errades i responsabilitats i seguir caminant…
Encara vull ser la primera Psicohistòriadora del planeta, terraformar les galàxies i contemplar amb bona companyia la multiplicitat de plans d’un univers fractal.
Encara vull ser Leonardo da Vinci, quant sigui gran.
Sí, jo també vull ser gran i, el meu somni segueix ple de llambordes.
www.mayteduarte.com Llicenciada en Humanitats (UOC) la meva tesis ha estat en l’àmbit de l’Antropologia social i religiosa. El meu objecte d’estudi de Màster i Doctorat és L’homo tecnològicus: què és lo humà. Aprofitant els coneixements acadèmics per donar aplicacions pràctiques socials, polítiques i científiques a diversos grups a Facebook com administradora. Editora de la Revista Digital d’Humanitats Sàrasuati i membre del Grup Internacional de Recerca Cultura, Història & Estat (GIRCHE) de la Universitat de Barcelona (UB). Secretaria del Liceu Maragall de filosofia (amb seu a l’Ateneu Barcelonès). I Fundadora i Presidenta de Dracmaycat (www.dracmaycat.com), la meva experiència inclou treball com a Community Manager, investigació i recerca d’antropologia i la cultura catalana, amb una curiosa passió envers els dracs. La figura del Drac a Catalunya, m’ha portat a documentar i estudiar dracs d’arreu de Catalunya per difondre i exposar més i millor la imatge del Drac envers la cultura catalana com a tret identitari.
 MAYTE DUARTE SEGUER, 07/05/1962 – Humanista
Llicenciada en Humanitats en l’àmbit dels Estudis Culturals i l’antropologia religiosa amb una tesina sobre la significació simbòlica de l’arquetip del Drac “El Drac a Catalunya: Presència i evolució del Drac en el Bestiari català”. La seva experiència inclou investigació i recerca antropològica de la civilització catalana, documentant i estudiant la imatge del Drac en la cultura catalana com a significatiu tret identitàri. Cursant Màster de Ciutadania i Drets Humans a la UB amb el seu treball sobre “L’homo tecnològicus: què és lo humà?”
Dedicada a la creació, gestió, promoció i difusió de cultura catalana arreu del món vinculada al territori, mitjançant programació i desenvolupament d’activitats destinades al consum cultural. Implicant dites accions culturals amb les xarxes socials mitjançat l’ús de les TIC’S 4.0.
• Arqueologia experimental, didàctica de la prehistòria y evolució humana. Fundación Atapuerca y Sierractiva. Març 2011
• Formació de formadors: capacitació digital i creació de materials per a la didàctica presencial i a distància o E-learning.
• Community Manager. Administració diversos grups a Facebook, Google+, blogger, twitter…
• Creadora de diversos blogs (Project Scheherezade, Dracmaycat, Drako Teksilo, Reflexions des de Tràntor, Mayte Duarte o Lo Drac dixit entre d’altres).
• Articulista, reportera i col·laboradora de la revista CATALONIA de l’AICS-American Institut for Catalan Studies) de Huston, Texas. En format digital i paper. www.aicsusa.org-http://aics-catalonia.blogspot.com.es/- https://issuu.com/cataloniamagazine
• Enllaç cultural de l’entitat AICS (American Institut Catalan Studies) de Huston, Texas. www.aicsusa.org
• Col·laboradora de Llegeix B@rcelona.
• Editora i articulista de la revista digital d’humanitats SÀRASUATI-ISSN:1989-654X www.sarasuati.com
• Membre del Grup Internacional de Recerca Cultura, Història ì Estat (GIRCHE) de la Universitat de Barcelona (UB).
• Sòcia de l’Ateneu Barcelonès amb seu al carrer de la Canuda 6, 08002 Barcelona.
• Sòcia i Secretaria del Liceu Joan Maragall de filosofia amb seu amb seu a l’Ateneu Barcelonès. http://liceu-joanmaragallfilosofia.blogspot.com.es/
• Membre de l’AELC (Associació escriptors en llengua catalana) amb seu a l’Ateneu Barcelonès. Secretaria del Liceu Maragall de Filosofia amb seu a l’Ateneu Barcelonès. http://liceu-joanmaragallfilosofia.blogspot.com.es/
• Membre del Circulo Holmes, Associació espanyola d’ Amics de Sherlock Holmes.
• Vocal de la Junta Directiva de la FIEC – Federació Internacional d’Entitats Catalanes.
• Fundadora i presidenta de Dracmaycat. www.dracmaycat.com
• Col·laboradora com experta en els treballs d’Adequació de qualificacions professionals del Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya de l’Institut de Qualificacions Professionals de la Generalitat de Catalunya 2014/2015/2016.
• Fundadora i presidenta de l’entitat Project Scheherezade pel rescabalament del coneixement femení que per tradició ha estat de transmissió oral. http://projectscheherezade.blogspot.com.es/
• Autora del relat “Boletaire” del Llibre Crims Nostrats d’Edicions Xandri a cura de JR Aramadàs. ISBN XX- 978-84943157-3-2. Barcelona 2015.
• Sòcia fundadora i Cap de premsa i comunicacions de l’entitat SOS a la Capacitat intel·lectual, 2015-
• Editora de Dracmaycat Edicions amb les publicacions Sherlock&Dragon ISBN 9788461627615 i Cultural is Political ISBN 9788461765102Mails de contacte:
mduarte@dracmaycat.com – mayteduarte62@gmail.com – mduarte@uoc.com

mayteduarte.com                 dracmaycat.com

Si desea publicar su artículo (alrededor de 1500 palabras) en la Revista Digital de Humanidades  Sárasuati, póngase en contacto rellenando este formulario:

Tu nombre (obligatorio)

Tu email (obligatorio)

Asunto

Tu mensaje

Mándame tu artículo:

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD