Viatge a Egipte 2014

Cedida per Josep CervellóFotografia cedida per Josep Cervelló

L’INSTITUT D’ESTUDIS DEL PRÒXIM ORIENT ANTIC DE LA UAB ET CONVIDA A PARTICIPAR EN AQUESTA NOVA INICIATIVA

«Vindrà un temps en què semblarà inútil que Egipte hagi honorat pietosament i amb inesgotable religiositat la divinitat, i tota la santa veneració dels déus caurà esvaïda. La divinitat, en efecte, es retirarà de la terra al cel, i abandonarà Egipte. I aquella terra que havia estat la seu de la religió perdrà la seva glòria, òrfena de la presència dels númens. (…) Llavors aquesta terra santíssima, seu de santuaris i de temples, serà plena de sepulcres i de morts.

Oh Egipte, Egipte! De la teva religió tan sols sobreviuran les faules, incloses les més increïbles per als teus descendents, i només quedaran les paraules gravades sobre les pedres, que narraran les teves pietoses empreses…»

(Corpus Hermeticum, Asclepius, III, 24; segles II-III d.C.)

Tot i el to apocalíptic, el text hermètic va preveure amb força clarividència el destí final de l’Egipte dels faraons. El que havia estat una de les grans civilitzacions de l’Anti-guitat es va dissoldre en els primers segles de l’Era i va desaparèixer sota noves sensibili-tats culturals aviat concretades en el Cristianisme, sense deixar pràcticament més rastre que els santuaris i els temples, els sepulcres i els morts, les “paraules gravades” o jeroglí-fics i les “faules” que aquestes narren.

A partir del segle XVII, els europeus van començar a sentir-se atrets pels monu-ments d’Egipte i per les històries que els autors clàssics explicaven d’aquella terra miste-riosa i d’antic esplendor. El 1822, J-F. Champollion va desxifrar els jeroglífics i una nova ciència, l’egiptologia, va començar a desvetllar els secrets històrics i culturals del país del Nil.

Amb aquest viatge us convidem a descobrir la civilització dels faraons i la terra on va florir. Contràriament al que pot semblar, ara és un moment òptim per viatjar a Egipte, no només perquè la davallada del turisme fa que no hi hagi aglomeracions i que els mu-seus i monuments es puguin visitar amb la quietud d’altres temps, sinó també perquè el país es troba immers en un procés de canvi històric que resulta apassionant conèixer de prop…

Així, admirarem els vestigis de l’Egipte antic, però ens interessarem també per la realitat de l’Egipte actual. Ho farem en un recorregut complet, ple de sorpreses, ric en experiències culturals i humanes, confortable i molt lúdic. Estem segurs que l’experiència us resultarà estimulant i molt enriquidora.

Ens acompanyeu?

L’AUTÒNOMA A EGIPTE

18-31 d’agost de 2014

PROGRAMA

DIA ITINERARI I VISITES NIT SOPAR

18 AGOST  Vol Barcelona-El Caire

19 AGOST  Museu Egipci d’El Caire

Passejada per El Caire fatimita (Khan el-Khalili)

20 AGOST Necròpolis memfita I: Saqqara (Museu d’Imhotep, complex i piràmide graonada de Netjerkhet-Djeser, mastabes del Regne Antic, piràmide de Teti)

21 AGOST Necròpolis memfita II: El Fayum, Meidum (piràmide d’Huni) i Dahshur (piràmides roja i romboïdal d’Esnofru)

22 AGOST Necròpolis memfita III: Giza (piràmides i temples funeraris de Queops, Quefrè i Micerí, museu de la barca, esfinx)

El Caire islàmic: monuments escollits

23 AGOST Viatge en autocar El Caire-Hurghada (Mar Roig)-Luxor. A Hurghada: snorkeling al Mar Roig (dinar inclòs)

24 AGOST Tebes i temples de Karnak i de Luxor Luxor NO

25 AGOST Necròpolis tebana I: Deir el-Medina, passejada per la muntanya tebana (el “camí dels obrers”), Vall dels Reis, Ramesseum. Museu Egipci de Luxor

26 AGOST Necròpolis tebana II: colossos de Memnon, tombes dels nobles, temples de Deir el-Bahari i Medinet Habu

27 AGOST Dia lliure a Luxor. Opcional: temples de Dandara i Abidos

28 AGOST Matí: viatge en autocar Luxor-Assuan.  Pel camí: temple d’Edfu Tarda: temples de Filae

29 AGOST Temples d’Abu Simbel (opcional) Obelisc inacabat i alta presa d’Assuan

30 AGOST Dia lliure a Assuan. Vespre: vol Assuan-El Caire

31 AGOST Vol El Caire-Barcelona

El viatge ha estat dissenyat i organitzat pel professorat del Màster Universitari en Llengua i Civilització de l’Antic Egipte que imparteix l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la UAB i serà conduït pel coordinador d’aquesta titulació, el prof. Josep Cervelló. Està concebut com unes “vacances culturals”, cosa que el distingeix dels viatges turístics convencionals.

La proposta està adreçada especialment a la nostra comunitat universitària (PDI, PAS i estudiants), però és oberta també a familiars i amics i a tota mena de persones que desitgin aproximar-se a l’antic Egipte de la mà d’especialistes en la matèria.

El programa està dissenyat cronològicament, de manera que la primera meitat està dedicada a les èpoques més antigues de la història i la cultura d’Egipte (orígens i Regne Antic) i la segona està dedicada a les èpoques més recents (Regne Nou i Època Grecoromana).

El primer dia de viatge, una àmplia visita al Museu Egipci d’El Caire ens permetrà conèixer les obres mestres de l’art faraònic, així com l’espectacular tresor de Tutankhamon, i ens servirà com a intro-ducció a la història, la cultura i la religió de l’antic Egipte.

Dedicarem els tres dies següents a conèixer la necròpolis memfita, és a dir, la necròpolis de l’antiga Memfis, capital d’Egipte durant el Regne Antic, constituïda per les diferents àrees arqueològiques on s’ai-xequen les piràmides dels faraons de les primeres dinasties: Saqqara, Meidum, Dahshur i Giza. A Giza admirarem, en concret, les tres grans piràmides de Queops, Quefrè i Micerí i l’esfinx. Entre aquestes visites, a més, tindrem ocasió de fer una escapada a l’oasi d’El-Fayum, una regió agrícola per excel·lència on po-drem conèixer de prop el camp i els cultius egipcis. La tarda del quart dia la dedicarem a conèixer alguns dels monuments més emblemàtics d’El Caire islàmic, com ara la mesquita d’Ibn Tulun, la més antiga con-servada.

Després d’un dia de relaxació al Mar Roig (Hurghada), passarem a Luxor, on, en els quatre dies següents, admirarem els temples i avingudes d’esfinxs de l’antiga Tebes, capital d’Egipte durant el Regne Nou, amb els grans complexos de Karnak i de Luxor, així com els temples funeraris i les tombes de la necròpolis tebana, i molt especialment els hipogeus de la Vall dels Reis, entre els quals es compta la famosa tomba de Tutankhamon.

A continuació, el dia onzè, viatjarem cap a Assuan. En el camí visitarem el temple d’Edfu, d’Època Grecoromana, el més ben conservat d’Egipte, i, arribats a Assuan, els temples de Filae, de la mateixa època. L’endemà farem la visita (opcional) als temples rupestres de Ramsès II a Abu Simbel i el darrer dia de viatge serà de descans i de vol de tornada cap a El Caire.

Tot això ho farem en un entorn confortable, allotjats en hotels de 5 estrelles-luxe, i amb un bon autocar amb aire condicionat per als desplaçaments. Els dinars els farem a base d’entrepans (per a aprofitar millor el temps) o en restaurants senzills però bons i econòmics. A El Caire i la primera nit a Luxor, els sopars els farem en els hotels (estan inclosos en el preu del viatge); la resta de sopars, en canvi, els hem deixat lliures perquè molts viatgers prefereixen fer-los pel seu compte en restaurants locals. El programa està dissenyat perquè cada dia hi hagi un temps de visites i un temps de lleure. A més, els dies lliures a Luxor i Assuan es podran dedicar a allò que vingui més de gust: gaudir de les piscines i jardins dels hotels, descansar, fer passejades, fer visites opcionals, anar de compres als basars…

Un guia local amb gran experiència i tarannà entranyable, l’Osama Ismail, es cuidarà de la inten-dència del viatge. Les visites seran conduïdes íntegrament pel professor acompanyant i totes les explicaci-ons es faran en català. El viatge no contempla en cap cas “compres” organitzades.

Pel que fa a la situació a Egipte, cal dir que els llocs arqueològics i els museus estan oberts i funci-onen amb total normalitat; les eventuals tensions polítiques no afecten el dia a dia de l’activitat dels viat-gers. En canvi, la nostra presència beneficia directament o indirecta moltes persones i famílies… I pel que fa a la calor de l’agost, és cert que en fa, però és molt seca i se suporta bé; la nostra experiència ens indica que tothom qui s’anima a fer el viatge a l’estiu el segueix sense cap mena de contratemps!

INFORMACIÓ GENERAL

PREU DEL VIATGE: 1.630 € (en habitació doble)

Suplement habitació individual: 230 €

Nota — Per a fer el viatge cal reunir, com a mínim, un grup de 25 persones. El màxim són 35 persones.

INSCRIPCIÓ I PAGAMENTS

La inscripció és oberta fins divendres 04 de juliol de 2014.

Per inscriure’s, cal seguir les passes següents:

1) Omplir la butlleta d’inscripció que acompanya aquest document i remetre-la per correu electrònic, com a fitxer adjunt, a l’adreça iepoa@uab.cat. Cal enviar una butlleta per persona.

2) Esperar la confirmació per e-mail de la plaça o les places.

3) Un cop rebuda la confirmació de la plaça o les places, abonar per ingrés o transferència bancaris al c/c d’Image Tours la quantitat de 630 € per persona en concepte de dipòsit (vegeu Modalitat de pagament).

El preu del viatge inclou una assegurança de viatge bàsica (vegeu www.imagetours.es > Info general > Seguro básico). Si es desitja, es pot contractar opcionalment una assegurança completa, que cobreix, entre altres, les despeses per anul·lació del viatge (fins a 1.500 €) (vegeu www.imagetours.es > Info general > Seguro opcional). Aquesta assegurança té un cost afegit de 20 €. Si s’opta per contractar-la, caldrà fer-ho constar en la butlleta d’inscripció (casella 13) i l’import s’abonarà juntament amb el dipòsit, de manera que la quantitat total per abonar serà de 650 €.

4) Enviar per e-mail a l’adreça iepoa@uab.cat el resguard de l’ingrés o transferència bancaris escanejat.

La resta de l’import del viatge (1.000 €, més el suplement de l’habitació individual, si és el cas) s’abonarà també per ingrés o transferència bancaris al c/c d’Image Tours la setmana del 30 de juny al 04 de juliol de 2014. També s’haurà d’enviar per e-mail a l’adreça iepoa@uab.cat el resguard de l’ingrés o transfe-rència bancaris escanejat.

MODALITAT DE PAGAMENT

Només ingrés o transferència bancaris al c/c d’Image Tours, majorista de viatges: La Caixa 2100-3288-35-2200135915

Molt important! En els impresos de transferència s’han de fer constar clarament les dades següents: a) Cognom del viatger que fa la transferència i nombre de places que paga (ex: Carbonell-3);

b) Les paraules clau: EGIPTE-UAB.

EL PREU DEL VIATGE INCLOU

 •  Bitllet d’avió Barcelona-El Caire-Barcelona en vol regular de la companyia Egyptair.
 • Bitllet d’avió Assuan-El Caire en vol regular de la companyia Egyptair.
 • Taxes d’aeroports.
 • Assegurança bàsica de viatge (www.imagetours.es > Info general > Seguro básico).
 • Estada en hotels de 5 estrelles-luxe en règim d’allotjament en habitació doble i esmorzar (bufet lliure): Mercure Le Sphinx (El Caire), Sonesta St. George (Luxor) i Movenpick (Assuan).
 • Sopars assenyalats en el programa (no s’inclouen les begudes).
 • Trasllats interns (trasllats aeroports, viatges i visites) en autocar amb aire condicionat.
 • Dinar, excursió en vaixell i snorkeling a Hurghada.
 • Professor acompanyant: Josep Cervelló, professor d’Egiptologia de la UAB.
 • Guia local (infraestructura turística): Osama Ismail.
 • Propines (excepte la del guia local).
 • Dossier de viatge.

EL PREU DEL VIATGE NO INCLOU

 • Visat d’entrada a Egipte: 25 €.
 • Dinars (menys el del dia 23 d’agost, que està inclòs) i sopars no assenyalats en el programa. Compteu uns 60 € per persona en total.
 • Excursió opcional a Abu Simbel en autocar. Preu per persona: 80 €.
 • Entrades als recintes arqueològics i als museus. Cost total de les entrades: uns 80 € amb l’International
 • Student Identity Card (ISIC) i el doble sense l’ISIC. Visites opcionals: piràmide de Queops (uns 10/20 €); tomba de Tutankhamon (uns 6/12 €).
 • Propina del guia local. Compteu 40 €.

Nota 1 — Si sou estudiants, és molt útil portar l’International Student Identity Card (ISIC): en les entrades i en altres serveis pot suposar un 50% de descompte. Us el faran a qualsevol Punt d’Informació Juvenil de la Generalitat. No hi ha límit d’edat: l’única condició és estar matriculat d’algun tipus d’estudi. Documen-tació: resguard de matrícula, DNI i una fotografia.

Informació: http://www10.gencat.cat/sac/AppJava/servei_fitxa.jsp?codi=1649.

Nota 2 — Com en els viatges anteriors, en tot cas, sol·licitarem al Servei d’Antiguitats egipci un permís especial de reducció del 50% en els preus de les entrades per a tot el grup.

Nota 3 — El passaport ha de tenir una vigència mínima de sis mesos a partir de la data d’inici del viatge (és a dir, no ha de caducar abans de febrer de 2015).

Nota 4 — Es farà una àmplia sessió informativa sobre el viatge (programa, lectures, hotels, indumentària, temperatures, calçat, costums, compres, medicaments, protecció solar…) el dissabte 05 de juliol de 2014 (concretarem el lloc i l’hora més endavant). D’entrada informem que no cal fer cap profilaxi ni vacunació.

Articulos similares:

  Sin coincidencias

Licencia Creative Commons
Viatge a Egipte 2014 por Elena Moragas Pascual, a excepción del contenido de terceros y de que se indique lo contrario, se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Spain Licencia.

About Elena Moragas Pascual

Sóc tècnica en Gestió administrativa i Grau superior en Restauració per ESHTSI (Escola Superior d'Hosteleria i Turisme Sant Ignasi Sarrià). Actualment compagino la meva feina amb els estudis de psicologia i Humanitas a la UOC. Sóc col.laboradora de radio a Radio Martorell. El motiu pel que estic aquí es perquè em fascina el món antic, descobert per primer cop l'any 2006 on la concepció del món que coneixia va canviar radicalment la meva visió de veure i viure la història. Sens dubte aquest ha estat un fet que ha marcat la meva vida acadèmica.

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD